Gabo Deco

Shabby Chic, az ütött-kopott stílus

2018. április 16. - GaboDeco

A Shabby Chic stílus Angliában indult és az USA-ban is nagyon népszerű, de én elsőként olasz lakberendezési újságokban találkoztam vele. Olaszországban nagyon közkedvelt, több tematikus, csak ennek a stílusnak szentelt újság is van a piacon.

shabby1.jpg

Fotó: Pinterest

A Shabby Chic stílus jellemzője a valóban kopott, régi, jellemzően fehér bútorok alkalmazása halvány, pasztell színekkel, kiegészítőkkel. A jellemző kiegészítők lehetnek régi ruhadarabok, csipkefüggönyök, fa és fém tárgyak, tükrök, kristálycsillárok. Egy másik nagyon fontos és gyakori kísérője a stílusnak a rózsa, mely szerepelhet tapétán, installáción, lakástextileken halvány rózsaszínben, esetleg kékben. De az élő virágot is használják díszítésére, elsősorban a halvány rózsaszín vagy fehér fajtáit.

dscn8069bff.jpg

Fotó: Gabo Deco

Itthon is sokan szeretik, főleg a romantikus, a vintage és vidéki stílusok kedvelői. Európa más országaiban néha elmosódik a határ közte és olyan más stílusok közt, mint a cottage style, french country style vagy egyes skandináv irányzatok.

shabby2.jpg

Fotó: Pinterest

Ha valakinek nagyon tetszik ez a irányzat, szerencsés helyzetben lehet a bútordarabok összegyűjtésekor, mivel nagy a hangsúly a régi tárgyakon és anyagokon, így ügyes összeválogatással elég olcsón teremthetjük meg ezt a stílust saját otthonunkban is.

Az alábbi válogatásban szerepelnek külföldi példák és saját tervezésű és festésű darabok is, a konyhától, a nappalin át a hálószobáig.

konyha_shabby.jpg

Fotó: Pinterest

cucina-shabby-chic.jpg

Fotó: Pinterest

dscn4544.JPG

Fotó: Gabo Deco

shabby3.jpg

Fotó: Pinterest

chic.jpg

Fotó: Pinterest

befunkyshabbyeuf.jpg

shabby5.jpg

Fotó: Pinterest

A bejegyzés trackback címe:

https://gabodeco.blog.hu/api/trackback/id/tr9213838740

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása