Gabo Deco

DIY - Unalmas ajtóból tündöklően színes lakberendezési dekor

2018. április 27. - GaboDeco

Régóta kacérkodom a türkiz színnel nagyon szeretem ezt a gyönyörű tenger színt. Ami nagyon jó benne, hogy számos más élénk vagy visszafogott színnel is kiválóan párosítható. Tavasz lévén körülöttünk is színrobbanás tapasztalható a természetben, ami biztos, hogy ránk is hat a kedvünkre, öltözködésünkre és minden egyéb területre is.

Most, hogy rábukkantam erre a régi fenyő szekrényajtóra egy padláson, ahogy több dologra is mostanában, nem volt kérdés, hogy a tavasz vagy még inkább, ez kora nyár jelenjen meg hangulatában az ajtón.

dscn8077.JPG

Az első lépés a türkiz szín kikeverése volt, került bele kadmium sárga, csalán zöld, királykék, ultramarin, aztán nagy nehezen megszületett ez az árnyalat. Az ajtón szerencsére csak kisebb javításokat kellett elvégezni, kicsi csiszolás és pasztával néhány mélyedés eltüntetése.

dscn8076.JPG

Megfelelő alapozás után először a virágokat terveztem és festettem, majd másnap következtek a pillangók. A színeknél törekedtem a harmóniára, hogy a virágok színei a pillangóknál is megjelenjenek.

20180425_152737bf.jpg

20180425_170425.jpg

20180426_104647.jpg

A végeredmény egy a nyugaton bohém stílusnak nevezett lakberendezési irányzathoz kapcsolható leginkább. Szépen kiemeli a fehér vagy más világos szín az ajtó alap és díszítő színeit. Többféle más stílushoz, akár vidéki, akár valami modern kiegészítője, tökéletes párja lehet.

dscn8119bf.jpg

dscn8121bff.jpg

Ha tetszett a bejegyzés kérlek oszd meg, ha szeretnéd te is újragondolni valamelyik bútorodat szívesen segítek.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gabodeco.blog.hu/api/trackback/id/tr5413874092

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása