Gabo Deco

Mézeskalács házak utcája a határon

2018. július 12. - GaboDeco

dscn8509v.jpg

A hagyományos is lehet forradalmi és divatos.

Van egy falu a nyugati határszélen, ahol egy eltökélt építész pompás, hagyományos stílusú házakat tervez és kivitelez. A Gosztom László által megálmodott házak egy egész utcát megtöltenek és ámulatba ejtik az arra járót.

dscn8513vv.jpg

Kiváló példát mutatva arra, hogy mennyire jól lehetséges a hagyományos építészeti elemeket, formavilágot és díszítést egy új építésű háznál a kor kényelmi követelményeivel ötvözni, hogy abból valami harmonikus és egyedi szülessen, megtartva a korábbi korok helyi építészeti jellegzetességeit is.

dscn8522.JPG

dscn8511.JPG

dscn8504.JPG

Ahogy a fenti képeken is látszik a házak és környezetük díszítésében faragásaikkal, üvegablakaikkal, házszámokkal kézművesek, fafaragók, üvegművesek, keramikusok is részt vesznek.

Az építész ezen törekvésének köszönhetem én is, hogy részt vehettem két házikó szépítésében is. Az egyik még épül, de már a mestergerenda helyére került és engem ért az a szerencse, hogy megfesthettem népi motívumokkal /ennek részleteiről egy másik posztban még beszámolok majd/. 

dscn8524.JPG

Másik munkám egy már elkészült ház, szépséges teraszán festhettem meg, hogy az ott lakók a nyári melegben az árnyékos, szellős helyen töltött idejét még varázslatosabbá tegyem.

20180619_164640.jpg

befunky_collage_4.jpg

20180619_1841.jpg

Remélem sikerült egy villanásnyira bemutatni, hogy a hagyományok tiszteletével, ismeretével és tudatos alkalmazásukkal milyen nagyszerű és idilli lakókörnyezetet lehet teremteni, ami a mai világban egyre több embernek egyébként is kimondott vagy kimondatlan vágya.

Fotó:

gabo_deco_fekete_picike.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://gabodeco.blog.hu/api/trackback/id/tr3114108113

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása