Gabo Deco

Botanikus stílus: inspiráló lakberendezés virágokkal, növényekkel, a természettel…

2017. október 08. - GaboDeco

Nehéz meghatározni, hogy az emberek mióta dekorálják lakóhelyüket valódi vagy festett, rajzolt virágokkal, növényekkel, de valószínűsíthető, hogy a kezdetektől becsempészték a természetet valamilyen módon az életterükbe díszítő céllal. Ennek hátterében állhat a szépségen túl annak az érzésnek a megteremtése  - akár csak tudat alatt -, hogy mi is a természet részei vagyunk, részt veszünk annak egységében.  

A mai világban, mikor a technika és a városok egyre jobban eltávolítanak a természettől, jó tudni, hogy van lehetőség akár egyszerű lakberendezési ötletek segítségével barátságos, növényekkel teli környezetet teremteni a lakásban.

botanikustilus.jpg

Forrás: FB és saját festett képek fotója

Saját kapcsolatom ezzel a stílussal, hogy a dekorációs festést épp a virágok botanikai ábrázolásával kezdtem, nagyon szeretem aprólékosan kidolgozni a növények minden részét, visszaadva természetes szépségüket. Első megrendeléseim is ezekhez a kis képecskékhez kapcsolódtak és a mai napig imádom, mikor ilyeneket festek.

 A botanikus stílus szerencsére most is divatban van, mindig bukkannak fel cikkek a témában és tavaly egy könyv is megjelent egy angol lakberendező, Selina Lake (www.selinalake.blogspot.com) tollából Botanical Style címmel. A könyv részletesen bemutatja a kellékeket és többféle lakberendezési trendhez illeszthető botanikus stílust.

konyv.jpg

Forrás: FB

Kellékek lehetnek a hangulat otthoni megteremtéséhez:

- mindenféle üvegek (patikai és laboratóriumi)

- kosarak

- zsákok

- élő cserepes vagy vágott virágok

- szárított fűszerek, növények

- ágak

- virágok változatos ábrázolási formákkal: festmények, nyomatok, rajzok stb.

 A továbbiakban pedig beszéljenek a képek, melyek szépen mutatják a sokrétű és változatos hangulat megteremtését. A fotók egy része a saját képeimmel készült montázs, másik része az interneten felkutatott képekből ízelítő.

6be423950817acddacf6228a51a1ebda.jpg

Forrás: Pinterest

levendula_calendula.jpg

Forrás: FB és saját festett képek fotója

collage.jpg

Forrás: Pinterest

kekes.jpg

Forrás: FB és saját festett képek fotója

A bejegyzés trackback címe:

https://gabodeco.blog.hu/api/trackback/id/tr8312940995

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása